"Musik är en högre uppenbarelse än all visdom och filosofi." - Ludwig van Beethoven

torsdag 24 maj 2012

Enkät

I två veckor höll vi på med enkäter där vi fick lära oss olika sätt att utforma enkäter, olika sätt att delge enkäter för urvalsgruppen och olika sätt att analysera innehållet och resultaten från enkäten. I vår grupp valde vi att göra en enkät för att undersöka musikvanor i vår omgivning. Vi delade ut enkäten till vänner och bekanta men de fick ändå möjlighet att vara anonyma. Vårt fokus låg på att ta reda på vilken sorts musik de lyssnade på och om det var någon skillnad mellan könen. Vi undersökte även sättet att lyssna på musik, alltså om man oftare lyssnade på musik via radio, cd eller Spotify och så vidare. Vid den frågan undersökte vi om det var någon skillnad på sättet att lyssna på musik beroende på vilken ålders grupp man var i.

I samband med enkäten fick vi även testa på att använda oss av SPSS som är ett program man kan använda sig av för att analysera resultaten i en enkätundersökning.

Enkät är ett bra sätt att använda sig av för att få in information från stora urvalsgrupper. Det är också ett bra sätt att använda sig av för att få så raka och ärliga svar som möjligt eftersom det på många sätt är mycket mer anonymt än till exempel observation och intervju.

Jag kan tänka mig att enkät någon gång kommer att vara till användning för oss ute i verksamheten där man som pedagog bland annat kan undersöka vad föräldrarna anser om verksamheten för att på så sätt hela tiden kunna utvecklas till det bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar